Gastspreker Henk Karelse

Nu zondag 27 juli 2014 komt Ps. Henk Karelse spreken in onze gemeente. Wij willen jullie dan ook hartelijk verwelkomen.

Achtergrondinfo:

Hij is samen met echtgenote Corrie lang voorganger geweest van de pinkstergemeente ‘De Banier’ in Almelo. Hij stapte 48 jaar geleden de toen nog piepkleine gemeente binnen als lid, studeerde aan de Bible College of Wales, waarna 44 jaren van ‘actieve dienst’ in en vanuit dezelfde gemeente volgden. Samen met echtgenote Corrie werkte hij tien jaar in Indonesië. In 1983 keerde hij terig naar Almelo, om daar  voorganger te worden. In die functie vindt nu naar zijn zeggen een ‘wisseling van de wacht’ plaats. Er staan twee andere voorgangersparen klaar, die al in de gemeente actief zijn: Michèl en Sandy van Zuthem en John en Tamara Mijerink.

“Wij danken de Heer dat Hij jonge mensen geroepen en voorbereid heeft voor deze taak en dat zij die mogen uitoefenen in de veilige samenwerking met vele andere leiders”, meldt Karelse in Banier Magazine. Op een andere manier dan tot nu toe hopen hij en zijn vrouw wel dienstbaar en actief te blijven in de gemeente. Karelse spreekt zijn dankbaarheid uit voor de samenwerking met voormalige voorgangers en medeoprichters van de gemeente, zoals Elia Lefeu en andere leden van die familie. En voor die met vele oudsten.

“Maar om een relevante gemeente te zijn is het zo nodig om eigentijds te zijn en moderne middelen te gebruiken, zonder af te doen aan de waarheid van Gods Woord. Om een multiculturele gemeente te zijn moeten we bereid zijn onze eigen blik af te zetten en leren op een andere manier naar de dingen te kijken. Ik geloof dat De Banier zal blijven groeien en een steeds grotere apostolische rol zal vervullen.”

Bron: http://www.uitdagingonline.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=1784:voorganger-henk-karelse-met-pensioen&catid=1:national

Een gedachte over “Gastspreker Henk Karelse

Geef commentaar // Leave a Reply

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.